loader image
 

افرادی که به علم زیبایی شناسی چهره و استانداردهای صورت آگاهی دارند، به خوبی میدانند که گاهی یک تغییر کوچک در چانه میتواند ظاهر فرد را به کلی تغییر دهد.

مثلا چانه ی کوچکتر از حد معمول، باعث اگزجره شدن و بزرگنمایی فرم بینی شده و سبب می‌شود بینی بزرگتر از حالت طبیعی و حد نرمال خود نمود کند و یا بزرگی و برجسته بودن بیش از حد چانه، سبب کوچک به نظر رسیدن بینی نسبت به صورت می‌شود.

همچنین در برخی مواقع کوچکی یا باریک و لاغر بودن چانه باعث می‌شود فرم گردن به نظر چاقتر و همچنین غبغب بزرگتر به نظر برسد.

فرم چانه نیز وابستگی زیادی به فرم فک و دندانها دارد و وجود هر اختلالی در این ناحیه می‌تواند باعث دفرمه شدن چانه شده باشد. درصورت وجود ایراد های اساسی و ساختاری در قسمت فک و دندان و یا عدم تنظیم دندان‌های دو فک، ابتدا باید چنین اختلالاتی به وسیله ی جراحی فک و یا درمان های دندانپزشکی نظیر ارتودنسی، اصلاح و درمان شده و سپس اصلاح فرم چانه انجام شود. البته نمیتوان نادیده گرفت که گاهی اصلاح فرم چانه، باعث بهتر شدن عدم تعادل و ناموزون بودن استخوانهای صورت و فک، خصوصا فک پایین میشود‌.

به همین خاطر است که فرم قرارگیری چانه در صورت نقش مهمی را در میزان هماهنگی و زیبایی حالت کلی چهره، خصوصا حالت نیم رخ ایفا می‌کند؛ و اگر کوتاهتر، بلند تر، عقب تر، جلوتر، تپل تر و یا لاغرتر از حد استاندارد باشد، تاثیری منفی بر چهره داشته و باعث می‌شود سایر اجزای صورت دفرمه به نظر برسند. به همین جهت است که معمولا بسیاری از عمل های زیبایی چانه به طور همزمان با عمل های دیگری نظیر رینوپلاستی، پروتز گونه، لب و دیگر عمل ها انجام می‌شود.

و بالعکس گاهی نیز اصلاح فرم چانه باعث می‌شود دیگر نیازی به عمل های زیبایی دیگر نبوده و با تغییر در فرم چانه، اجزای دیگر چهره، نظیر بینی، فک، غبغب و گردن متعادل‌تر به نظر برسند؛ فقط همین یک تغییر کوچک نیز، تناسب لازم را در میان اجزای چهره ایجاد می‌کند. جالب است بدانید با توجه به‌ استانداردهای زیبایی نسبت چانه به‌ صورت، از هر ۴ نفر ۱ نفر نیاز به ایجاد اصلاح وتغییرات در چانه دارد.

جراحی بینی (رینوپلاستی) :

جراحی بینی یا رینو پلاستی از جراحی های شناخته شده و بسیار متداولی است که هم با هدف های زیبایی بینی و هم با اهداف ترمیمی و درمانی بینی مورد استفاده قرار میگیرد؛ البته این جراحی میتواند با هر دو منظور زیبایی و درمانی به طور همزمان نیز صورت گیرد.

در واقع رینو پلاستی از دو کلمه ی *رینو* به معنی بینی و *پلاستی* به معنی تغییر شکل دادن تشکیل شده است؛ و همانطور که از نامش پیداست به اعمال هر گونه تغییر شکل در بینی رینوپلاستی میگویند که این جراحی در کلینیک دکتر عبدالهی انجام میشود.

در اینجا در سایت رسمی خانم دکتر مطهره عبدالهی سعی کردیم جراحی بینی را از منظرهای مختلف مورد بررسی قرار داده و اطلاعات جامعی را در این خصوص ارائه دهیم. هدف ما حفظ سلامتی و کمک به زیبایی شماست.

 بینی انسان:

در میان اجزای صورت، بینی برجسته ترین عضو محسوب میشود که ساختار آن از استخوانهای بینی و غضروف ها تشکیل می‌شود. بینی عضو مهم تنفسی بدن است و عملکرد بویایی توسط آن انجام میشود.

بینی علاوه بر تنفس و بویایی، در فرآیند گفتار، نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. زیرا که حفره های توخالی سینوس های پارانازال به عنوان اتاقک های صوتی عمل کرده که در حین گفتار، اصوات را تقویت و یا اصلاح می‌نماید. همچنین حروف صدادار و صامت، در بینی تولید می‌شوند.

از لحاظ بصری، بینی به خاطر جایگاهش در مرکز صورت در کانون توجه قرار میگیرد. به همین دلیل زیبایی و تعادل آن در چهره اهمیت بسزایی دارد. فرم بینی، به خاطر همین ویزه بودن قرارگیریش در چهره، میتواند به زیبایی اجزای دیگرصورت نیز کمک کند.

رینوپلاستی با اهداف ترمیمی و درمانی :

بینی اولین اندام تنفس بدن انسان است و جزو دستگاه بویایی او نیز محسوب می‌شود؛ به همین جهت کوچکترین نقصی در بینی میتواند مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند. مشکلاتی نظیر:

1- اختلالات تنفسی ناشی از پولیپ

2- انحراف تیغه بینی

3- خر و پف

4- انواع نقص های مادرزادی بینی

و غیره

 گاهی هم جراحی بینی به منظور بهبود و ترمیم هرگونه آسیب خارجی ناشی از ضربه، حوادث رانندگی و خصوصا ترومای ناشی از حوادث ورزشی و غیره نیز صورت میگیرد.

ناگفته نماند که بینی چون در کیفیت عملکرد گفتار نیز عضو مهمی به شمار میرود، کوچکترین انسدادی در بینی، باعث اختلال در گفتار یا به اصطلاح عامیانه، سبب تو دماغی شدن صدا می‌شود. این انسداد می‌تواند دلایل مختلفی چون انحراف تیغه بینی، پلیپ بینی و یا وجود لوزه های بزرگ و …. داشته باشد؛ که کلیه ی اين جراحی ها در کلینیک دکتر عبدالهی انجام می‌شود.

انواع روش های زیبایی چانه :

ژنیوپلاستی( استئوتومی استخوان چانه) :

ژنیوپلاستی( Genioplasty ) یکی از روش های جراحی چانه محسوب می‌شود که از طریق تغییر شکل و فرم دادن به استخوان طبیعی چانه انجام میگیرد. در این روش دسترسی به چانه از طریق برش های داخل دهان انجام شده و هیچ گونه اسکاری در پوست باقی نمی‌گذارد.

در ژنیوپلاستی، بر خلاف سایر روش های زیبایی چانه، از هیچ گونه جسم خارجی نظیر پروتز و انواع ایمپلنت های چانه استفاده نشده و همه ی تغییرات فقط بوسیله استئوتومی یا برش های استخوانی صورت می‌گیرد.

بیشتر اصلاحات و زیباسازی چانه از طریق ژنیوپلاستی امکانپذیر بوده و از این روش به منظور کوچک و یا بزرگ کردن چانه و برطرف کردن انواع مشکلات تناسب چانه استفاده می‌گردد.

لیفت و لیپوساکشن نواحی چانه:

در این روش چربی ها و پوست های زائد در نواحی چانه و اطراف آن برداشته شده و باعث بهبودی حالت چانه و همچنین صاف شدن پوست این ناحیه میشود. در این روش تغییری در وضعیت استخوان چانه ایجاد نمی‌شود.

به همین جهت لیفت چانه بیشتر مناسب افرادی است که بر اثر چاقی و یا افزایش سن، در ناحیه چانه دچار افتادگی و شل شدن ماهیچه ها، چربیهای زائد و چین و چروک پوستی می‌شوند.

منتوپلاستی :

منتوپلاستی یکی  از روش های جراحی چانه به شمار میرود. در منتوپلاستی دسترسی جراح به چانه از طریق برش زیر چانه فراهم می‌شود. این روش به منظور کاهش استخوان چانه و عقب تر رفتن آن صورت می‌گیرد و به همین جهت روش مناسبی برای اصلاح چانه های جلو آمده محسوب می‌شود.

تزریق فیلرها :

این روش با تزریق انواع فیلرها انجام می‌شود. فیلرها مواد ژل مانندی هستند که انواع مختلفی دارند و تزریق هر کدام  از آنها با هدف خاصی انجام می‌شود. اما ویژگی مشترک همه آنها غیر تهاجمی بودن و موقت بودن آنها می‌باشد.

در این روش‌ هیچ گونه برش و یا جراحتی صورت نگرفته و همه ی تغییرات به واسطه ی تزریق مواد ژل مانند با بیس پروتئین و چربی، به منظور جوانسازی پوست و حجیم کردن نواحی مختلف صورت و بدن، از جمله چانه صورت می‌گیرد. به همین جهت این روش بیشتر مناسب چانه های کوچک و رشد نیافته می‌باشد که از این طریق کمی حجیم تر شود.

پروتز چانه (ایمپلنت چانه) :

پروتز چانه یکی از روش های جراحی زیبایی چانه است که پیچیدگی کمتری نسبت به سایر جراحی های چانه داشته و عملی نسبتا آسان محسوب می‌شود. در این روش از طریق جراحی و کاشت ایمپلنت چانه به منظور بزرگتر کردن و همچنین جبران کمبود استخوان در ناحیه چانه استفاده می‌گردد.

در واقع در پروتز چانه فرم دهی از طریق ایمپلنت چانه انجام میگیرد. به همین جهت معمولا این روش مناسب افرادی است که دچار میکروژنیای چانه بوده و چانه ای کوچک تر از حد نرمال دارند.

در کلینیک دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی، انجام زیبایی چانه به وسیله ی کلیه ی روش ها ی زیبایی امکانپذیر میباشد. شما میتوانید با مراجعه به کلینیک دکتر عبدالهی و انجام مشاوره تخصصی، هر گونه عمل زیبایی را با بهترین، ایمن ترین و مناسب ترین روش‌ انجام دهید. هدف ما در کلینیک دکتر عبدالهی زیبایی و سلامتی شماست.

در ادامه ی این مطلب در مورد پروتز چانه جزئیات بیشتری خدمت شما ارائه شده است. اگر می‌خواهید در مورد جزئیات این تکنیک زیبایی بیشتر بدانید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

پروتز چانه چیست؟

پروتز های چانه، ایمپلنت هایی جامد و سازگار با بدن انسان هستند که با توجه به فرم مورد نظر چانه، در حین جراحی در ناحیه چانه کارگذاشته می‌شوند تا فرم ایده آل چانه حاصل شود. در واقع پروتزهای چانه جایگزین مناسبی برای استخوان چانه محسوب شده و کمبود استخوانی را در این ناحیه جبران می‌کنند. همچنین این پروتز ها با بافت بدن انسان واکنش خاصی نشان نداده و کاملا با بدن سازگار است. به همین سبب از پروتزها جهت فرم دهی و همچنین تغییر و افزایش حجم چانه استفاده می‌کنند.

جنس پروتز های چانه طوری است که پس از عمل با استخوان چانه برابری کرده و کاملا طبیعی جلوه می‌کند، در حدی که حتی نمی‌توان حدس زد که عمل زیبایی بر آن اعمال شده است. به همین خاطر این عمل مناسب افرادی است که طرفدار چهره های نچرال هستند و دوست ندارند عمل های زیبایی آنها مشخص باشد.

معمولا انتخاب فرم چانه بر اساس آناتومی چهره فرد، زوایای صورت، ساختار فک و صورت، شرایط پوست، معیارهای زیبایی شناسی چهره و همچنین فرم مطلوب و نوع نیاز زیباجو، با مشورت پزشک انجام می‌شود و با بهترین و مناسبترین روش بر روی زیباجو اعمال می‌گردد.

به طور کلی در عمل پروتز چانه، امکان تغییر در ارتفاع، پهنا، اندازه و سایز چانه جهت ایجاد تناسب میان چانه با سایر اجزای صورت  وجود دارد. این عمل بیشتر برای بهبود چانه های های نامتناسب با صورت، چانه های نامتقارن، چانه های عقب و کوچکتر از حد استاندارد در جهت تقویت حجم چانه و همچنین بهبود چهره و ظاهر فرد استفاده می‌گردد.

پروتز چانه روشی دائمی برای زیبایی چانه :

یکی از مزیت های پروتز چانه در میان سایر عمل های زیبایی چانه، دائمی بودن آن است. انجام این عمل بر خلاف تزریق انواع فیلرها که از موادی ژل مانند، مثل چربی یا پروتئین تشکیل شده و ماندگاری کوتاهی دارند، میتواند یک بار برای همیشه انجام شود.

چون ایمپلنت های چانه، جنس جامد، مستحکم و مقاوم مانند استخوان دارد و کاملا با بدن انسان سازگار است‌؛ همچنین جنس آنها به صورتی است که فرسوده نشده و می‌تواند مادام العمر در چانه باقی بماند.

البته در صورت تمایل برای تغییر وضعیت چانه، امکان خارج کردن پروتز وجود خواهد داشت ولی معمولا افراد از این عمل رضایت کافی داشته و نیازی به عمل مجدد نخواهد بود.

انواع پروتز چانه :

پروتزها ایمپلنتی سبک هستند که معمولا از جنس پلاستیک یا سیلیکون به تولید میرسند. البته امکان تولید آنها از جنس پلی اتیلن های با زنجیره طولانی و متخلل، الوپلاستیک و یا حتی استخوان وجود دارد ولی استفاده از نوع سیلیکونی آن رایجتر است.

این پروتزها تنوع بالایی داشته و در فرم ها، اندازه ها و جنس های مختلف به تولید می‌رسند. همچنین طراحی پروتز ها به صورتی است که پروتز چانه خانم ها و آقایان با هم متفاوت است.

ایمپلنت های چانه بسیار متنوع هستند. مانند:

ایمپلنت های آناتومیکال

ایمپلنت های بیضی

ایمپلنت های با نوک تیز

ایمپلنت های با نوک مربعی

ایمپلنت های با نو ک گرد

 ایمپلنت هایی که با درجات مختلف و متغیر به دور استخوان فک پیچیده می‌شوند.

ایمپلنت های نازک (فقط قسمت باریکی از چانه را به مقدارکمی حجیم تر می‌کنند.)

ایمپلنت های باریک (فقط در نوک چانه تعبیه می‌شوند.)

ایمپلنت های بلند(حجم بیشتری از چانه را برجسته می کنند.)

در صورت تمایل و خواست زیباجو و همچنین نظر پزشک، قابلیت ساخت پروتز با فرم و جنس ایده آل به صورت اختصاصی بر اساس پاسخگویی به نیاز هر فرد وجود دارد.

به طور کلی پروتز های چانه از مواد جامد و سازگار تولید شده و به منظور برجسته سازی چانه ساخته و در جراحی پروتز چانه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربردها و مزیت های پروتز چانه :

بهبود زوایای قسمت پایین صورت در ناحیه چانه و فک

نچرال و طبیعی بودن نتایج حاصل از عمل

پوشانده شدن حداکثری و نمود کمتر غبغب به وسیله تغییر وضعیت چانه

پوشانده شدن حداکثری و نمود کمتر گردن های گوشتی 

اصلاح خطوط کانتور در صورت

دائمی و مادام العمر بودن نتایج حاصل از عمل

امکان خارج کردن پروتز، برای ایجاد تغییر در فرم صورت (در صورت تمایل)

از بین بردن بردن ظاهر گوشتی چانه به وسیله ی باریکتر کردن آن

زیبایی و بهبود فرم کلی صورت

سهولت و سادگی پروسه درمان، جراحی و دوران پس از آن

سرپایی بودن عمل جراحی

امکان ساخت ایمپلنت چانه اختصاصی (از نظر فرم، اندازه، جنس) مطابق دلخواه فرد زیباجو زیر نظر پزشک

تنوع بالا در ایمپلنت‌های چانه آماده و امکان انتخاب شکل و اندازه آن توسط زیباجو

افزایش پهنای چانه با زوایای متعادل

اصلاح چانه های کوتاه (با افزایش ارتفاع چانه در محور عمودی با درجات متناسب با صورت)

جلو آوردن چانه های عقب از طریق حجیم کردن آن متناسب با آناتومی صورت

نظم بخشیدن به حالتت قسمت پایینی صورت

رفع اثرات ناشی از بیماری‌ها در قسمت چانه

رفع اثرات ناشی از ضربه، تصادف و یا هر گونه آسیب خارجی به چانه

رفع باریکی بیش از اندازه چانه جهت لاغرتر به نظر رسیدن گردن های گوشتی

بزرگتر کردن فرم چانه جهت کوچکتر دیده شدن بینی بزرگ

از بین بردن چین های اضافی در ناحیه چانه

عملی ایمن و با عوارض نزدیک به صفر

جبران چانه تحلیل رفته بر اثر افزایش سن و یا بیماری

رسیدن به ظاهر مطلوب با ایجاد تغییری نامحسوس و غیر قابل حدس برای سایرین

بهبود فرم چانه در حالت نیم رخ

ایجاد تعادل، هماهنگی، هارمونی و تناسب  میان همه ی اجزای صورت و چانه، فک و گونه و پیشانی و کلیت فرم صورت

ایجاد تعادل در طول و عرض صورت

بهبود زاویه چانه با قسمت های دیگر صورت

ایجاد و افزایش تقارن در ناحیه چانه

معیار تعادل چانه نسبت به‌ صورت و سایر اجزای صورت چگونه محاسبه میشود؟

ساده ترین روش ارزیابی چانه متناسب، کشیدن یک خط فرضی مسقیم در حالت نیم رخ، در محور پایینی صورت، از نوک بینی تا لب پایینی می‌باشد.اگر چانه پشت این خط قرار گرفت، چانه فرو رفته میباشد.

کاندیدهای پروتز چانه :

افرادی که دارای غبغب گوشتی و بزرگ هستند.

افرادی که گردن چاقی دارند.

افرادی که دارای میکروژنیای چانه هستند و اصلاحا چانه عقب رفته دارند.

افرادی که چانه نوک تیز دارند.

افرادی که چانه مربعی یا چارگوش دارند.

افرادی که دارای چانه کوچک هستند

افرادی که چانه کوتاه دارند.

افرادی که چانه تحلیل رفته بر اثر افزایش سن و یا آسیب خارجی دارند.

افرادی رشد چانه آنها تکمیل و متوقف شده و وضعیت فکشان به تثبیت رسیده باشد. (سن ملاک نمیباشد.)

افرادی که فرم چانه آن ها تناسبی با دیگر اجزای صورت ندارد.

هزینه جراحی پروتز چانه :

پروتز چانه یک عمل دائمی بوده و از لحاظ اینکه نیاز به تمدید خاصی ندارد، هزینه های شما را کاهش می‌دهد. البته دائمی بودن آن باعث می‌شود در انتخاب جراح دقت بیشتری به خرج داده و به خاطر پایین آوردن هزینه ها، در انتخاب یک پزشک خوب کوتاهی نکنید.

البته هزینه پروتز چانه نسبت به‌ عمل های زیبایی دیگر، دارای هزینه های مناسب و منطقی می‌باشد. میزان هزینه ی عمل پروتز چانه، با توجه به‌ نوع و جنس پروتز، تکنیک جراحی و هزینه های جانبی دیگر متغیر میباشد. برای اطلاع از هزینه ی دقیق این عمل می‌توانید با کلینیک دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی تماس حاصل فرمایید و مشاوره های لازم را دریافت کنید.

انتخاب جراح برای پروتز چانه :

اولین قدم برای عمل زیبایی، انتخاب یک جراح خبره و حرفه ای است که با سپردن روند درمان به وی خیالتان بابت همه چیز راحت باشد. یک پزشک فوق تخصص و با مهارت علاوه بر دانش پزشکی به اصول ریاضی و زیبایی شناسی مسلط بوده و با توجه به شرایط فیزیولوژی و همچنین آناتومی صورت شما طرح درمانی مناسبی را به شما ارائه می‌کند. برای تصمیم گیری در این زمینه، مشاهده ی نمونه عمل های قبلی و همچنین حضور در جلسات مشاوره می‌تواند دید روشن‌تری به شما دهد.

در سایت رسمی دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی،  امکان مشاهده نتایج عمل های زیبایی توسط ایشان برای شما فراهم میباشد. همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک دکتر عبدالهی تماس حاصل فرمایید و برای جلسه مشاوره اقدام نمایید.

مشاوره قبل از جراحی پروتز چانه :

جلسه مشاوره فرصت مناسبی برای بازگو کردن انتظارات و اهداف خود از عمل زیبایی چانه است. معمولا دکتر عبدالهی در جلسه مشاوره با عکسبرداری از زوایای مختلف صورت، همه ی جوانب را ارزیابی کرده تا بهترین پیشنهاد را برای انتخاب نوع پروتز و فرم نهایی چانه برای شما داشته باشند.

در این جلسه دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی، با در نظر گرفتن خواسته ها و شرایط شما و همچنین با توجه به‌ استانداردهای زیبایی شناسی، معاینه و بررسی دقیق آناتومی صورت شما بهترین و مناسب ترین طرح درمانی را برای شما ترسیم می‌کنند.

در این جلسه شما موظفید تا دکتر عبدالهی را از سوابق پزشکی(عمل های جراحی و بیهوشی های سابق، بیماریها، آلرژیها) و همچنین داروهای مصرفی خود در ۶ ماه گذشته مطلع کنید. حتی در صورت مصرف داروهای گیاهی، رژیمی، لاغری و مکمل ها نیز دکتر عبدالهی را در جریان قرار دهید.

چون گاهی مصرف برخی از داروها می‌تواند در فرآیند عمل اختلال ایجاد کند. پس بهتر است این موارد را به صورت کامل برای دکتر عبدالهی شرح دهید تا در صورت نیاز، قطع مصرف دارو و استفاده از داروهای جایگزین را برای شما تجویز کنند.

در صورت لزوم، انجام برخی آزمایش ها و عکسبرداری های پزشکی برای شما تجویز می‌شود تا روند درمان به خوبی طی شود.

گاهی ممکن است برای رسیدن به نتایج بهتر چند درمان زیبایی به صورت همزمان به شما پیشنهاد شود. چون انجام همزمان عمل زیبایی چانه به همراه بسیاری از عمل های زیبایی دیگر برای رسیدن به تناسب بیشتر بسیار مرسوم است و می‌تواند تاثیر مثبتی روی زیبایی فرد داشته باشد.

توصیه ها و مراقبت های قبل از جراحی پروتز چانه :

خودداری از مصرف برخی داروها با مشورت پزشک

خودداری از استعمال دخانیات (سیگار، قلیان و مشروبات الکلی ) حداقل ۲ هفته قبل از عمل

شیو کردن کامل  ناحیه چانه خصوصا در آقایان

پوشیدن لباس های دکمه دار و یا زیپدار که حین پوشیدن با سر اصطکاک ایجاد نکند و خودداری از پوشیدن لباس های تنگ در روز عمل

برنامه ریزی و صحبت با یک نفر برای همراهی شما در روز عمل

در روز جراحی قبل از مراجعه به کلینیک، استحمام کرده و  با صابون های آنتی باکتریال ناحیه ی صورت را شستشو دهید.

در روز عمل از استفاده ی هر گونه مواد آرایشی و بهداشتی بر روی پوست و مو خودداری کرده و حتی از مصرف کرم مرطوب کننده، ادکلن، لوسیون و اسپری های بدن و مو نیز اجتناب کنید.

نحوه جراحی پروتز چانه :

عمل پروتز چانه در قیاس با سایر روش های جراحی زیبایی چانه عمل ساده تری می‌باشد. به همین جهت معمولا دکتر عبدالهی این عمل جراحی را به صورت سرپایی و تحت بی حسی موضعی انجام می‌دهند.

اما در برخی موارد خاص، دکتر عبدالهی با توجه به شرایط زیباجو، تشخیص دیگری داشته و تحت بیهوشی عمومی این عمل جراحی را انجام می‌دهند.

پس از پروسه ی بی حسی و یا بیهوشی، فرآیند جراحی زیبایی چانه آغاز میگرد. معمولا جراحی پروتز چانه از دو روش امکانپذیر میباشد که دکتر عبدالهی با توجه به شرایط فرد یکی از این دو روش را برای قرار دادن پروتز چانه استفاده می‌کنند. البته تصمیم در مورد روش جراحی ناگهانی نبوده و نوع روش جراحی در جلسات مشاوره قبل از عمل مشخص می‌گردد و زیباجو از قبل در جریان کامل روند درمان قرار دارد.

روش های جراحی پروتز چانه، بر اساس نواحی برش و نحوه ی قرار دادن پروتز در چانه با هم متفاوتند. مدت زمان عمل نیز بستگی به نوع روش داشته ولی به طور میانگین می‌توان زمان آن را حدودا ۲ ساعت در نظر گرفت.

روش اول:

جراحی پروتز چانه از طریق برش داخل دهانی :

در این روش، دکتر عبدالهی برش های لازم را در ناحیه داخلی دهان در قسمت لب پاین، درست در محل اتصال لثه ها ایجاد می‌کنند و از این نقطه به چانه دسترسی پیدا کرده و اصلاحات لازم را ایجاد می‌کنند.

این روش برای دکتر عبدالهی به عنوان جراح دشوارتر بوده و تسلط بر ناحیه ی تحت درمان و همچنین مشاهده ی آن در حین جراحی محدودتر میباشد. بنابراین قرار دادن پروتز در چانه کمی سختتر است.

همینطور احتمال عفونت پس از جراحی و در این روش بالاتر بوده و مراقبت های پس از عمل برای فرد زیباجو مشکل‌تر است و برای مدتی شرایط خوردن و نوشیدن را برای فرد دشوارتر می‌کند.

اما مزیت این روش در آن است که بخیه های جراحی در داخل دهان بوده و پس از عمل جراحی، اثر بخیه ها به هیچ عنوان مشخص نمی‌باشد.

روش دوم:

جراحی پروتز چانه از طریق برش خارج دهانی :

در این روش دکتر عبدالهی برش ظریفی را در ناحیه چین زیر چانه ایجاد کرده و از این نقطه به چانه دسترسی و تغییرات لازم را اعمال می‌کنند.

این برش بیرونی با اینکه بسیار کوتاه است ولی شرایط عمل را آسانتر میکند. دکتر عبدالهی از طریق این برش، به خوبی به ناحیه ی تحت عمل تسلط داشته و همه ی مراحل جراحی را به صورت واضح مشاهده میکنند. به همین جهت، ایجاد اصلاحات و همینطور قرار دادن پروتز در ناحیه چانه میتواند توسط دکتر عبدالهی بسیار دقیقتر و بهتر انجام شود.

در این روش احتمال عفونت پس از عمل تقریبا نزدیک به صفر بوده و مشکل خاصی را برای زیباجو ایجاد نمی‌کند. البته طول این برش در حد چند اینچ (۲ الی ۳ سانتی متر) بیشتر نبوده و اثر آن پس از عمل با مراقبت های صحیح، به مرور زمان تا حد زیادی از بین می‌رود. همچنین موقعیت چین زیر چانه، به صورتی است که در معرض دید قرار نداشته و اصلا مشخص نمیباشد‌.َ

مراقبت های بعد از جراحی پروتز چانه :

بخش مهمی از نتایج حاصل از هر عمل جراحی و میزان کیفیت آن، مربوط به مراقبت‌های فردی پس از عمل می‌باشد. رعایت توصیه های مراقبتی به تسریع بهبود شما کمک کرده و شرایط پس از عمل را برای شما تسهیل می‌کند.

مدت زمان ریکاوری بستگی به شدت عمل جراحی داشته و در افراد مختلف متغیر است.

معمولا چند ساعت پس از عمل و بعد از ریکاوری فرد از کلینیک مرخص شده و به منزل بازمی‌گردد.

پس از عمل جراحی ترجیحا از رانندگی کردن خودداری کنید.

عمل پروتز چانه دوران نقاهت کوتاهی دارد.

پس از عمل در صورت تجویز دارو و یا پماد توسط پزشک، آنها را به موقع و به میزان لازم استفاده نمائید.

مقداری احساس درد خفیف در ناحیه چانه و اطراف آن پس از عمل طبیعی بوده و با خوردن مسکن های خوراکی مرتفع میشود‌.

در صورتی که پس از عمل درد خاصی ندارید، نیازی به استفاده از هیچ گونه داروی مسکنی وجود ندارد.

معمولا پس از عمل، پزشک برای جلوگیری از ایجاد عفونت های احتمالی برای شما آنتی بیوتیک تجویز میکنند که باید حتما طبق دستور پزشک دوره آن را کامل کرده و مصرف آن را نیمه کاره رها نکنید.

در صورت داشتن تهوع، حرکت خاصی نکرده و فقط به صورت طاق باز دراز بکشید تا این حالت از بین برود.

نگه داشتن پانسمان پس از عمل بستگی به نوع جراحی و میزان برش های استخوانی دارد. ولی این زمان با توجه به این شرایط بین ۳ الی ۵ روز متغیر است و باید تا زمان مقرر شده توسط پزشک، برای ثابت نگه داشتن ایمپلنت چانه همچنان روی چانه باقی بماند.

یک هفته پس از عمل معاینات مجدد توسط پزشک صورت گرفته تا روند بهبودی را کنترل کند.

در صورت بخیه های داخلی باید مراقبت های لازم را انجام داده تا نواحی بخیه خورده دچار آسیب نشوند.

سعی کنید پس از عمل تا جایی که میل دارید از نوشیدنی های مقوی استفاده کنید.

در روزهای اولیه پس از عمل، ماهیچه های لب به طور موقتی کمی دچار تغییر شده و غذا خوردن برایتان حالت متفاوتی نسبت به قبل دارد ولی تدریجا به حالت عادی بازمی‌گردد.

حرکت دادن دهان پس از عمل کمی دشوار است ولی جای نگرانی نبوده و به تدریج برطرف می‌شود.

مقداری احساس کشیدگی و بی حسی در روزهای نخستین پس از عمل کاملا طبیعی بوده و حدودا پس از یک هفته از بین می‌رود. این احساس کشیدگی به علت اضافه شدن پروتز در ناحیه چانه می‌باشد که با گذر زمان عادی می‌شود.

مقداری تورم و کبودی در قسمت چانه و ناحیه ی جلویی لثه ها، طبیعی بوده و پس از چند روز برطرف می‌شود.

برای کاهش تورم، در روزهای اولیه ی پس از عمل تا دو هفته موقعیت سر خود را بالاتر از قفسه سینه نگه دارید؛ برای این کار میتوانید هنگام دراز کشیدن، از چند بالش اضافی در زیر سر خود استفاده کنید.

برای کاهش تورم ناشی از عمل می‌توانید در ناحیه ی چانه و لب ها از کمپرس سرد استفاده کنید.

تا حدود ۲ هفته پس از عمل، از آوردن هر گونه فشار یا ضربه بر روی صورت و ناحیه ی جراحی شده خودداری کنید تا پروتز در جای خود تثبیت شود.

پس از چند روز استراحت، انجام فعالیت سبک مانند پیاده روی مشکلی ایجاد نکرده و می‌تواند برای جریان بهتر خون در بدن مفید باشد.

از انجام فعالیت های سنگین تا ۳ هفته پس از عمل خودداری کنید.

نتایج اولیه حاصل از عمل حدودا ۲ هفته پس از جراحی، با فروکش کردن تورم و کبودی جزئی ناشی از عمل، مشخص می‌شود.

معمولا تورم ناشی از عمل حدودا ۶ الی ۱۲ هفته پس از عمل به طور کامل برطرف شده و نتایج حاصل از عمل به وضوح  قابل مشاهده است.

در صورت روش جراحی داخل دهانی، نخ های جاذب بخیه ها پس از ۱۰ روز کاملا جذب می‌شوند.

متخصصان ما:
دکتر سیده مطهره عبدالهی

سیده مطهره عبدالهی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کار از سال 1386

تماس با ما

    09120733370
    09120733370