loader image
 

لیفت صورت چیست؟

پوست انسان یکی از مهم ترین و اصلی ترین عوامل زیبایی و خصوصا جوانی به شمار میرود. به طوری که معمولا کلمه ی جوانی در نگاه افراد مترادف با پوستی شاداب و باطراوت است. همانطور که بالعکس آن هم صادق است و یکی از مهم ترین عوامل پیری، پدیدار شدن چین و چروک ها در پوست بوده و معمولا افراد پیر را با چین و شکن های چهره و پوستی افتاده به خاطر می آوریم‌.

ولی انسان از گذشته تا به امروز همچنان به دنبال زیبایی و جوانی بوده و هست و همیشه خواستار آن بوده که ظاهری جوان‌ و زیبا داشته و روند پیری را متوقف کند. اما تغییرات پوستی بدون خواست ما براثر عوامل مختلفی همچون افزایش سن، وراثت، سبک زندگی، میزان استرس، آلودگی هوا، نور خورشید، گرانش زمین و …. به وجود می آیند و به نظر می‌رسد دوری از این تغییرات پوستی و پروسه ی پیری تا حد زیادی اجتناب ناپذیر باشد؛ تغیراتی همچون چین و چروک، افتادگی و شل شدن پوست و … که آرام آرام با گذر زمان به سراغمان می آیند.

شاید به همین دلیل است که اگر رد پای روش های مختلف جوانسازی را دنبال کنیم به دورترین نقاط تاریخ میرسیم و متوجه می‌شویم این موضوع نه تنها دغدغه ی امروز ما بلکه دغدغه ی مهمی برای اجدادمان در قرن ها پیش بوده است.

ولی امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های نوآورانه ای برای جوانسازی و لیفتینگ پوست به وجود آمده که بشر امروز می‌تواند در کمترین زمان و بیشترین کیفیت جوانی را در هر سن و سالی برای خود به ارمغان آورده و همچنین در سنین جوانی خویش با متدهایی نوین، پروسه ی پیری را به تعویق اندازد.

 

لیفت صورت (face lift)، روش ایده آلی برای مبارزه با پروسه ی پیری و همچنین به دست آوردن زیبایی و جوانی پوست صورت محسوب می‌شود. به طور کلی لیفت صورت، راهکاری برای کشیدن پوست به سمت بالا، حذف چین و چروک، چربی های اضافه، پوست های شل و آویزان زائد صورت و همچنین سفت کردن و رفع شل شدگی پوست است. البته لیفت صورت نه تنها برای جوانسازی بلکه برای زیبایی و متعادل سازی چهره نیز کاربرد دارد. مثلا برای کانتورینگ و زاویه دار کردن صورت از این روش میتوان استفاده کرد. در واقع لیفت صورت، خود نیز شامل روش های مختلف جوانسازی و زیبایی پوست صورت می‌شود که همه ی این روش ها به دو دسته ی کلی تقسیم می‌شوند :

۱- متدهای لیفت صورت با جراحی

۲- متدهای لیفت صورت بدون جراحی

که همین دو دسته بندی نیز شامل روش های متعددی هستند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

از آنجایی که امروزه تعداد روش های درمان جهت زیبایی، خصوصا در حوزه لیفتینگ صورت بسیار گسترش پیدا کرده است، گاهی انتخاب بهترین روش درمان را برای افراد مشکل می‌کند.

ولی حقیقتا چیزی با عنوان بهترین روش وجود ندارد. چرا که بدون در نظر گرفتن شرایط هر فرد، نمی‌توان راهکار مناسبی ارائه داد‌.

این شرایط شامل : شرایط سنی، نوع مشکلات پوستی، خواسته و انتظارات فرد از لیفت صورت، شرایط فیزیکی، شرایط سلامتی و … میباشد که طبیعتا در هر شخصی منحصر به فرد است‌‌. بنابراین بهترین روش لیفت صورت هم در هر شخصی منحصر به فرد بوده و کلمه ی بهترین فقط در صورتی معنا پیدا میکند که مطابق با شرایط فرد، نیازهای او را برآورده کند.

در این مواقع بهتر است با مراجعه به پزشک زیبایی، بهترین روش را مناسب با شرایط خود پیدا کرد. چون انتخاب روش مناسب نیازمند دانش پزشکی و همینطور علم زیبایی شناسی میباشد.

شما میتوانید برای مشاوره جهت لیفت صورت با کلینیک دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی تماس حاصل بفرمایید. هدف ما زیبایی و سلامتی شماست.

66c7057c6291c9058f843dfe9a0e7ee7

انواع روش های لیفت صورت بدون جراحی:

هایفوتراپی (اولتراپی) :

هایفوتراپی روشی نوین در جوانسازی پوست محسوب می‌شود که فراخور حال انسان مدرن در کمترین زمان و با پیشرفته ترین تکنولوژی، افزایش سن را معکوس کرده و طراوت و جوانی را به پوست هدیه می‌کند.

هایفو تراپی یک روش غیر تهاجمی محسوب شده و بدون جراحی و یا تزریق، به وسیله ی امواج اولتراسوند، بدون درد و خونریزی باعث لیفتینگ پوست میشود‌.

هایفوتراپی روشی ایمن و مورد تأیید FDA  برای لیفتینگ پوست است و با یک جلسه درمان در کلینیک دکتر عبدالهی، بین ۱ تا ۳ سال ماندگاری دارد و در این بازه ی زمانی نیازی به تمدید و تراپی مجدد وجود نخواهد داشت.

در این روش، دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی امواج اولتراسوند یا فراصوت به صورت متمرکز، با شدت بالا و در کسری از ثانیه به لایه‌ های عمیق و زیرین پوست شلیک می‌کنند. این کار باعث می‌شود بافت مورد هدف، در معرض حرارت مشخصی قرار گرفته و گرم شود. در اثر این حرارت ، سلول ها عامدانه دچار آسیب مختصری می‌شوند، ولی این آسیب وارد شده کاملا به نفع پوست عمل می‌کند؛ چون آسیب های سلولی ناشی از حرارت، باعث تحریک سلول ها در آن ناحیه میشود که نتیجه ی آن تولید کلاژن است.

در واقع کلاژن یک سوم از پروتئین های بدن را تشکیل داده و فراوان ترین پروتئین بدن محسوب می‌شود که به مرور زمان بر اثر عوامل مختلف خصوصا افزایش سن تولید آن در بدن کاهش پیدا می‌کند؛ با کاهش کلاژن کیفیت و طراوت اولیه ی پوست از بین رفته و روند پیر شدن پوست آغاز می‌گردد؛ چون کلاژن یکی از مهم ترین اجزای ساختار پوست به شمار میرود و عملکرد آن در بدن همانند چسبی است که بافت ها ی بدن را در کنار هم نگه داشته و خاصیت ارتجاعی به پوست می‌بخشد. همچنین کلاژن در جایگزینی، بازسازی و ترمیم سلول های مرده نقش مهمی دارد و باعث میشود در لایه های‌ میانی پوست سلول های تازه رشد کنند.

به این صورت هایفو تراپی باعث افزایش کلاژن در پوست شده و با تولید کلاژن توسط سلول های تحریک شده در لایه‌ های زیرین پوست، روند جوانسازی پوست آغاز می‌شود.

 کلاژن های به وجود آمده در لایه‌ های زیرین پوست، سبب سفت شدن پوست، رفع چین و چروک، رفع افتادگی و لیفت صورت می‌شوند بدون اینکه سطح پوست آسیب خاصی ببیند؛ چون مکانیزم هایفوتراپی به این صورت است که فقط نقاط مورد هدف خود را در لایه‌ های عمیق و زیرین پوست مورد شلیک قرار میدهد، در نتیجه لایه‌ های سطح پوست متوجه آسیب خاصی قرار نمیگیرد‌.

اندولیفت :

اندولیف روشی کم تهاجمی و بدون جراحی برای لیفتینگ پوست میباشد. به همین خاطر این درمان بدون بیهوشی و سرپایی صورت می‌گیرد. معمولا یک جلسه درمان تا ۳ سال ماندگاری خواهد داشت.

در روش اندولیف، میکروفیبرهایی به نازکی مو(۲۰۰ الی ۳۰۰ میکرون) توسط دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی، بدون برش وارد پوست ناحیه ی مورد نظر می‌شود و پرتوی با طول موج ۱۴۷۰ نانومتری لیزر را از طریق آن به لایه های میانی پوست قسمت های مورد درمان ارسال میکنند‌. در واقع میکروفیبر، یک مسیر نوری ایجاد کرده و انرژی دستگاه لیزر را به بافت های مورد نظر هدایت میکند‌ و پرتو لیزر دایود را در طیف مادون قرمز به نقاط مورد نظر متمرکز  می‌کند.

این انرژی لیزر از طریق میکروفیبر با اهداف انتخابی مختلفی مثل تجزیه و از بین بردن سلول های چربی ویا تحریک سلول ها جهت ساخت کلاژن بیشتر می‌تواند صورت گیرد. به همین جهت معمولا در کلینیک دکتر عبدالهی از روش اندولیفت برای رفع شل شدگی و افتادگی پوست، رفع برخی چربی های موضعی مانند غبغب و یا کیست های چربی زیر چشم و …، کانتورینگ و سفت کردن پوست استفاده می‌گردد.

نخ :

روش لیفتینگ صورت با نخ، یک روش ایمن برای کشیدن پوست، رفع افتادگی پوست، برجسته سازی گونه ها و رفع چین و چروک میباشد.

در این روش دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی، با استفاده از نخ های مخصوص که معمولا از جنس پلی لاکتیک اسید و اسید گلیکولیک هستند جهت لیفتینگ پوست استفاده می‌کنند. معمولا این نخ هاجاذب است و به وسیله ی سوزن های بسیار نازک به زیر پوست نواحی مورد نظر،  هدایت شده و به وسیله ی آن پوست را می‌کشند. نخ ها در زیر پوست یک لایه ی فیبری ایجاد کرده و خود باعث ایجاد کلاژن های بیشتر در پوست آن ناحیه می‌شود. به همین خاطر پوست آن قسمت سفت شده و در سمتی که کشیده شده ثابت باقی میماند.

این روش در کلینیک دکتر عبدالهی بدون جراحی و کاملا سرپایی و به وسیله ی بی حسی موضعی انجام میشود‌. به همین خاطر فرد نه تنها درد خاصی را احساس نمیکند بلکه برش هایی که برای رد کردن نخ در زیر پوست ایجاد شده به قدری سطحی میباشد که نیاز به بخیه نداشته و پس از چند روز اثر آن به کلی از بین می‌رود.

نتایج این روش بلافاصله پس جراحی قابل رویت است ولی به علت خاصیت کلاژن سازی آن، بعد از مدتی کیفیت پوست آن نواحی بهتر هم می‌شود.

فرکشنال :

روش فرکشنال از روش های نوین در امر جوانسازی پوست و لیفتینگ صورت به شمار میرود. این روش بدون درد و خونریزی و کاملا سرپایی در کلینیک دکتر عبدالهی، صورت می‌گیرد و جزو روش های ایمن و کم خطر در امر جوانسازی پوست محسوب می‌شود که جهت بر طرف کردن افتادگی و شل شدگی پوست، رفع جای جوش و آکنه و مشکلات سطحی پوست، معکوس کردن روند پیری به وسیله ی تحریک کلاژن سازی در پوست و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

در واقع این روش ترکیبی از میکرونیدلینگ و رادیوفرکوئنسی میباشد و به همین خاطر نسبت به بعضی از روش های دیگر نتایج ماندگارتری خواهد داشت.

در این روش ابتدا توسط دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی، در سطح پوست لایه برداری صورت می‌گیرد و پس از مرحله ی لایه برداری و شفاف شدن لایه های سطحی پوست، در قسمت عمیق تر پوست، در لایه ای با عنوان درم یا درمیس، با استفاده از امواج، حرارت ایجاد کرده که این کار سبب افزایش کلاژن سازی سلول های آن ناحیه خواهد شد.

نتایج این روش معمولا رضایتبخش بوده و مرور زمان، به خاطر افزایش کلاژن ها کیفیت پوست تغییرات مثبتی خواهد داشت. ماندگاری فرکشنال در پوست به نوع پوست بستگی دارد ولی معمولا میزان ماندگاری آن را می‌توان بین ۳ تا ۵ سال در نظر گرفت.

آتیوا :

آتیوا از روش های نوین در جوانسازی پوست محسوب می‌شود که همانند بسیاری از روش های دیگر، از درمان حرارتی استفاده می‌شود. با استفاده از این تکنیک جوانسازی، جهت رفع انواع مشکلات سطح پوست، مانند چین و چروک، اثر جوش‌، اسکار و … استفاده می‌گردد.

در این روش که می‌توان آن را از خانواده ی روش فرکشنال دانست، دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی، به وسیله ی امواج در سطح عمیق پوست، به طور یکنواخت حرارت ایجاد میشود و این َمیزان مشخص از گرما در لایه های‌ عمیق پوست سبب تحریک فیبروبلاست ها شده و در نتیجه کلاژن سازی سلول های آن نواحی پوست افزایش پیدا می‌کند.

ماندگاری این روش بالا بوده ولی تعداد جلسات درمان بستگی به نوع پوست و میزان مشکلات پوستی دارد. اما به طور معمول یک جلسه درمان کفایت کرده و رضایت‌بخشی زیباجویان را به همراه خواهد داشت‌.

تزریق ژل :

تزریق فیلر ها که در میان عامه ی مردم به تزریق ژل شناخته شده شده است، روشی محبوب برای جوانسازی و رفع عیوب پوست به شمار میرود.

در این روش، در کلینیک دکتر عبدالهی، با استفاده از مواد پر کننده و حجم دهنده، به منظور رفع انواع چین و چروک و خطوط پوست و همچنین حجیم کردن نواحی مختلف صورت مانند گونه ها، لب ها و … استفاده می‌گردد. البته برخی از ژل ها قابلیت کلاژن سازی را برای سلول های پوستی فراهم می‌کنند و از این طریق باعث جوانسازی پوست می‌شوند.

ژل ها انواع مختلفی دارند که با توجه به مواد پایه و همچنین میزان ماندگاری در دسته بندی های مختلف قرار میگیرند. همچنین ژل ها از لحاظ مدت زمان ماندگاری، در انواع مختلفی(دائمی، نیمه دائمی و موقت) به تولید میرسند. ولی به طور معمول نوع موقت آنها محبوبیت بالاتری دارد.

اکثر ژل ها برای تاثیرگذاری بهتر نیار به تمدید داشته و در چندین نوبت تزریق صورت میگیرد. اما به طور کلی میزان ماندگاری آن‌ها را میتوان از ۶ ماه تا ۵ سال در نظر گرفت که این عدد بسته به نوع ژل متغیر میباشد.

انتخاب نوع ژل، بستگی به نظر پزشک داشته و با توجه به مشکلات پوستی، انتظارات زیباجو، و نواحی مورد نظر برای تزریق، نوع و میزان استفاده از آن تعیین می‌گردد.

تزریق بوتاکس :

در این روش، در کلینیک دکتر عبدالهی، با تزریق سم بوتولینوم به نواحی مورد نظر، به طور موقت عضلات و ماهیچه همان نقطه فلج می‌شود. در واقع با استفاده از این روش، سیگنال عصب به عضله برای مدتی مسدود شده و با کاهش انقباض عضلات در نواحی تزریق شده، فرآیند جوانسازی صورت میگیرد‌.

البته تزریق بوتاکس در بسیاری از درمان های نواحی مختلف بدن استفاده ی پزشکی دارد ولی کاربرد آن در زیبایی و جوانسازی صورت بسیار شناخته شده و محبوب است. بوتاکس روشی غیر تهاجمی، ایمن و تقریبا بدون عوارض برای لیفت صورت محسوب میشود‌.

با استفاده از این تکنیک می‌توان برای رفع چین و چروک، از بین بردن انواع خطوط صورت مانند خط اخم، خط خنده و …. و همچنین  جوانسازی و رفع افتادگی های نواحی مختلف صورت اقدام نمود.تزریق بوتاکس معمولا ماندگاری کمی داشته و با توجه به نظر پزشک باید در نوبت های مختلف تزریق آن در نوبت های مختلف تمدید گردد.

تزریق چربی  :

در این روش میزان چربی مورد نظر توسط دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی، از طریق لیپوساکشن از بدن خود فرد گرفته شده و پس از گرفتن ناخالصی های آن از طریق سوزن های ظریف مخصوص به زیر پوست نواحی مورد نظر تزریق می‌گردد. معمولا استخراج چربی از قسمت‌ های مختلف بدن مانند شکم، ران، پهلو صورت می‌گیرد.

از این روش برای رفع چین و چروک، پر کردن فرو رفتگی های صورت و رفع ناهمواری های آن، سفت کردن قسمت های مختلف پوست و رفع افتادگی های نواحی مختلف صورت استفاده می‌گردد. با تزریق چربی به نقاط مورد نظر، چربی با بافت صورت ادغام میشود و زیبایی از دست رفته را به پوست بازمی‌گرداند.

این تکنیک، تقریبا یک روش نیمه تهاجمی محسوب شده و چون مواد تزریق شده از بدن فرد استخراج می‌شود، درصد حساسیت و یا آلرژی تقریبا به صفر رسیده و همچنین با بدن فرد سازگاری بالاتری دارد. این روش ماندگاری بالایی داشته و حتی گاهی می‌تواند اثر آن مادام العمر باشد. البته میزان ماندگاری آن بستگی به شرایط بدن خود فرد دارد.

میکرونیدلینگ( CIT) :

میکرونیدلینگ روشی غیر تهاجمی و همچنین بدون درد یا خونریزی میباشد که به منظور لیفت صورت ، رفع چین و چروک، جوانسازی و زیبایی پوست در کلینیک دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی انجام میشود.

در این روش، توسط دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی، به وسیله ی میکرونیدل های استریل، حرارت مشخصی به لایه های عمیق پوست ارسال می‌شود. این انرژی گرمایی پوست را برای تولید کلاژن تحریک کرده و از این طریق باعث جوانسازی پوست می‌شود.

پس از استفاده از این روش مقدار کمی التهاب ،قرمزی و سوزش پوست طبیعی بوده و پس از چند روز از بین می‌رود. این روش برای رفع چین و چروک های های سطحی و  لکه های پوستی مناسب‌تر بوده و کمتر برای رفع عیوب عمیقتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

لیفت صورت با لیزر:

لیزر روشی غیر تهاجمی و با ماندگاری نسبتا بالایی است که جهت لیفت صورت در کلینیک دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی انجام میگیرد.

در این روش، با استفاده از تاباندن پرتو لیزر به لایه های عمیق نواحی مورد نظر توسط دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی تحریکات سلولی برای تولید کلاژن صورت می‌گیرد؛ و پس از چند جلسه درمان در کلینیک دکتر عبدالهی، معمولا نتایج قابل قبولی دارد.

پس از انجام لیزر، مقداری سوزش، تورم و التهاب طبیعی بوده و پس از چند روز بهبودی حاصل می‌شود. معمولا از این روش برای درمان ناهمواری های پوست، جای جوش، لکه های پوستی و اسکار، در کلینیک دکتر عبدالهی استفاده می‌گردد.

جراحی لیفتینگ صورت (ریدیتکتومی) :

 لیفت یا همان کشیدن پوست صورت امروزه یکی از پرطرفداران ترین عمل های زیبایی محسوب می‌شود. امروزه این عمل هم بوسیله ی جراحی های زیبایی و هم با روش های غیرتهاجمی امکانپذیر میباشد که هر کدام از این روش ها مزیت های خاص خودشان را دارند.

عمل جراحی لیفتینگ صورت با روش جراحی یا ریدیتکتومی،  نسبت به سایر روش ها، نتیجه ی سریعتر داشته و ماندگاری آن دائمی میباشد. در حالی که میزان ماندگاری بیشتر روش ها به طور میانگین کمتر از ۳ سال است. البته این عمل با اینکه تاثیر قابل توجه و دائمی در چهره دارد، طبیعتا روند افزایش سن را در افراد متوقف نمی‌کند و بعد از عمل پوست روند طبیعی خود را طی می‌کند. اما به علت اینکه پس از این عمل پوست ها و چربی های زائد حذف میشوند، پوست سفت تر شده و میتواند پس از عمل سیر طبیعی افزایش سن را تا حدی کاهش دهد.

طبق تجربه های قبلی از این عمل، معمولا افراد پس از جراحی لیفت صورت، بین ۱۰ تا ۱۵ سال از سن واقعی خود جوان‌تر به نظر می‌رسند. البته این عدد در افراد مختلف متغیر بوده و بستگی به نوع عمل دارد. زیرا بسیاری  از افراد هدفشان از این عمل صرفا زیبایی بوده و اصلا برای جوانسازی این جراحی را انجام نمی‌دهند.

مثلا بسیاری از افراد جوان متقاضی این عمل فقط برای کشیده شدن چشمها و ابروها و بالا رفتن فرم گونه ها هستند و هدفشان از این عمل فقط زیبایی و جذاب تر شدن فرم چهره میباشد و به هیچ وجه اهداف جوانسازی ندارند.

این جراحی،  نسبتا عمل ساده ای محسوب می‌شود و با برش هایی بسیار کوچک در نقاط غیر قابل دید مانند پشت گوش ها و یا محل رویش موها انجام می‌شود.  به همین دلیل بابت اسکار و جای بخیه جای نگرانی وجود نخواهد داشت.

نتایج حاصل از این عمل، معمولا رضایتبخش بوده و در میان عمل های زیبایی، جراحی موفقی میباشد. افراد متقاضی این عمل می‌توانند برای مشاوره جهت انجام عمل لیفت صورت با کلینیک دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی تماس حاصل کرده و برای مراجعه حضوری اقدام نمایند.

انتخاب پزشک

اولین و مهم‌ترین قدم قبل از اقدام به عمل جراحی لیفت صورت، انتخاب یک پزشک خبره و با مهارت های بالا میباشد. زیرا پس از انتخاب یک پزشک خوب، جای هیچ گونه نگرانی برای مراحل بعدی نخواهد ماند و می‌توان با خیالی آسوده پروسه ی عمل لیفت صورت را انجام داد. در واقع انتخاب یک پزشک حرفه ای و فوق تخصص، می‌تواند تضمین خوبی برای سلامتی، زیبایی و نتایج نهایی پس از عمل جراحی شما باشد. برای این کار میتوانید با جستجو و مشاهده ی نمونه های عمل قبلی و همچنین صحبت با افرادی که تجربه ی این عمل را داشته اند اطلاعات خوبی کسب کرده و با دیدی واضح پزشک موردنظر خود را انتخاب نمایید.

امکان مشاهده ی نمونه های عمل جراحی لیفت صورت توسط دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی، در سایت رسمی ایشان فراهم میباشد. در صورت نیاز به مشاوره در زمینه ی لیفت صورت نیز می‌توانید با کلینیک دکتر عبدالهی تماس حاصل نمایید و برای جلسه ی مشاوره اقدام بفرمایید.

مشاوره قبل از عمل:

دکتر عبدالهی پس معاینات مورد نیاز، مشاوره های لازم را بر اساس درک زیبایی شناسی و دانش پزشکی در خصوص عمل لیفت صورت را به شما ارائه می‌کنند.

در جلسات مشاوره، بهتر است زیباجو نیز انتظارات را خود را از عمل کاملا برای دکتر عبدالهی شرح دهند تا در نهایت به یک وجه اشتراک منطقی و ایده آل در این مورد برسند.

سپس زیباجو موظف است دکتر عبدالهی را در جریان شرایط سلامتی، سوابق پزشکی و داروهای مصرفی قرار دهند؛ و در صورت نیاز آزمایش های لازم را انجام داده و در اختیار دکتر عبدالهی قرار دهند. در ضمن در صورت مصرف دخانیات و الکل، حتما دکتر عبدالهی را نیز از این موضوع مطلع کنید.

مراقبت های قبل از عمل لیفت صورت :

قطع برخی از داروهای ضد انعقاد خون با مشورت پزشک

خودداری از استعمال دخانیات و الکل حداقل ۲ هفته قبل از عمل

شیو کردن کامل صورت در آقایان

پوشیدن لباس جلوباز و یا دکمه دار در روز عمل و خودداری از پوشیدن لباس هایی با یقه های تنگ که موقع تعویض با صورت برخورد داشته باشد.

ناشتا بودن از شب قبل از عمل (در صورت انجام عمل با بیهوشی)

داشتن یک همراه در روز عمل برای انجام سایر کارها و همراهی در بعد از عمل

تهیه گن مخصوص لیفت صورت برای استفاده پس از عمل

نحوه عمل لیفت صورت :

مدت زمان عمل جراحی لیفت صورت، با توجه به نوع عمل متغیر میباشد. ولی به طور میانگین میتوان این زمان را حداقل ۲ ساعت و حداکثر ۴ ساعت در نظر گرفت.

معمولا جراحی لیفت صورت به شکل سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می‌شود؛ ولی در صورت نیاز و تشخیص پزشک برای برخی از افراد این عمل با بیهوشی عمومی صورت می‌گیرد.

دکتر عبدالهی پس از اطمینان از بی حسی کامل موضع، پروسه عمل جراحی لیفت صورت را آغاز می‌کنند.

دکتر عبدالهی ابتدا برش های لازم را در نقاط مورد نظر ایجاد می‌کنند. معمولا این برش ها در نواحی کناری پوست صورت، مثل حوالی محل رویش موها و یا اطراف گوش زده میشود. این برش ها به طور معمول در سطح پوست زده میشود‌؛ به همین خاطر پس از جراحی، جای بخیه ها و یا اسکار در پوست باقی نمی‌ماند.

دکتر عبدالهی پس از ایجاد برش در نقاط مورد نظر صورت، اقدام به اصلاح زائده های پوستی و چربی کرده و عملیات لیفت و کشیدن پوست صورت را انجام می‌دهند. پس از انجام اصلاحات لازم، دکتر عبدالهی محل های برش را بخیه زده و پروسه ی عمل به اتمام می‌رسد.

مراقبت های بعد از عمل لیفت صورت :

به مدت ۲ هفته استراحت داشته و از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید.

از وارد کردن هر گونه فشار و یا ضربه به صورت و حتی خاراندن نواحی بخیه خودداری کنید.

برای کاهش تورم و التهابات ناشی از عمل می‌توانید از کمپرس سرد استفاده نمایید.

به مدت یک هفته از شستشوی سر خودداری کرده و هنگام استحمام از تماس آب با محل بخیه ها خودداری کنید.

از داروها و پمادهای تجویز شده توسط پزشک، به موقع استفاده نمایید.

بدن را هیدراته نگه داشته داشته و از مایعات بیشتر استفاده کنید.

تا یک ماه پس از عمل از قرارگیری در معرض تابش مستقیم خورشید خودداری کنید و در صورت لزوم در طول روز از کرم های ضدآفتاب مناسب استفاده نمایید.

ترجیحا تا ۳ ماه پس از عمل در طول روز در محیط های باز از کلاه های لبه دار استفاده نمایید.

تا بهبود محل های بخیه، از لباس های جلوباز و یا دکمه دار استفاده نمائید و از پوشیدن لباس هایی با یقه های بسته و تنگ خودداری کنید.

تا ۳ ماه پس از عمل از اپیلاسیون صورت خودداری کنید.

تا ۲ ماه پس از عمل، از استفاده ی مواد آرایشی، رنگ مو، کرم‌پور شیمیایی و … خودداری نمایید‌.

از خوابیدن بر روی صورت خودداری کنید.

هنگام خواب، سر را کمی بالاتر از حد معمول قرار داده و به صورت طاق باز بخوابید.

در صورت بی حسی ناحیه ی صورت و گوش، نگران نباشید؛ این موضوع طبیعی بوده و پس از چند ماه خود به خود رفع می‌شود.

پوست از چه چیزی ساخته شده است؟

برای درک بهتر مکانیزم پوست، شناخت ساختار پوست ضروری میباشد. پوست انسان ضخامتی حدود ۱/۴ الی ۴ میلی متر دارد و به طور کلی  از ۳ لایه ی اصلی تشکیل شده است که هر کدام وظایف خاص خود را دارند  :

۱-لایه ی اپیدرم (لایه ی خارجی پوست)

۲-لایه درم(لایه میانی)

۳-هیپودرم (عمیق ترین بخش پوست)

لایه اپیدرم (epidermis) :

اپیدرم یا لایه ی روپوست، خارجی ترین لایه ی پوست میباشد. محل اتصال اپیدرم و لایه ی زیرین خود صاف و منظم نیست. به دلیل همین ناهمواری سطح دو لایه، ضخامت اپیدرم در نقاط مختلف بدن متغیر بوده و بستگی به محل قرارگیری آن دارد. مثلا بیشترین ضخامت اپیدرم در قسمت پشت بدن و همچنین کف دست و پا میباشد که ضخامت عددی آن را می‌توان میانگین  1/5میلی متر محاسبه کرد‌؛ و یا نازک ترین اپیدرم ناحیه ی پلک میباشد که ضخامت عددی آن حدودا 0/1 میلی متر است.البته این مقادیر عددی با توجه به‌ نوع پوست، در هر فردی متفاوت است.

اپیدرم به عنوان سطحی ترین لایه ی پوست از بدن در برابر محیط خارجی محافظت می‌کند. همچنین سلول های اپیدرم با تولید کردن پروتئین نه تنها سبب استحکام پوست بدن شده بلکه با ایجاد رطوبت از خشک شدن پوست محافظت می‌کنند. اپیدرم به عنوان بیرونی ترین لایه، همانند یک سد ضد آب بر روی پوست عمل می‌کند.

ملانوسیت ها در لایه ی اپیدرم قرار دارند که ساخت ملانین بر عهده ی آنهاست. ملانین یک رنگدانه است که تنظیم رنگ پوست از وظایف آن به شمار می آید.

اپیدرم از ۲۰ الی ۳۰ لایه سلول مرده تشکیل شده است. به همین خاطر لایه اپیدرم سیستم خون‌رسانی ندارد و فاقد رگ‌های خونی است. این لایه توسط شبکه مویرگی لایه ی زیرین خود، یعنی لایه ی درم تغذیه می‌شود.

پوست مرتبا در لایه های تحتانی خودش سلول های جدید می‌سازد و این سلول های جدید با سلول های قدیمی در روی سطح پوست جایگزین می‌شوند. طی ۴ هفته زمان میبرد تا  این سلول ها به سطح رسیده، سفت شده و سلول های جديد در قسمت بالایی لایه جایگزین شوند. به‌طور متوسط در یک انسان بالغ روزانه ۵۰۰ میلیون سلول از سطح پوست جدا شده و می‌ریزد.

لایه ی اپیدرم پوست، خود نیز دارای ۵  لایه می باشد که این ۵ لایه در یک فرآیند تقسیم سلولی لایه ی اپیدرم را تشکیل می‌دهند. مهم ترین این سلول ها ۳ سلول بسیار مهم است که هر کدام نقش مهمی را در پوست ایفا می‌کنند.

ملانوسیت ها که با تولید ملانین، رنگ پوست را تنظیم می‌کند.

سلول های کراتینوسیت که با تولید کراتین خاصیت ضد آب بودن را به پوست می‌بخشند. چون کراتین پروتئینی است که آب را از خود نفوذ نمی‌دهد و وجود کراتین باعث نفوذ ناپذیری پوست می‌شود.

و سلول های لانگر هانس که سیستم ایمنی پوست را بر عهده دارند.

این سلول ها در یک پروسه ی تقسیم سلولی، متولد شده، سپس بالغ می‌شوند و در نهایت به سطح آمده و می‌میرند.

این فرآیند ۵ گانه، داستان مهاجرت سلول از پایه تا سطح است. این ۵ لایه عبارت است از :

۱لایه استراتئوم ژرمیناتوم(stratum germinativum): :

نام این لایه، لایه ی زایا و یا زاینده نیز می‌باشد. این لایه چون در پایین‌ترین لایه ی اپیدرم پوست قرار دارد، گاهی نیز این لایه را با عنوان Stratum basale به معنای لایه ی پایه نیز میشناسند.

لایه ی زایا، یک لایه سلول مکعبی شکل است که مرتبا در حال تقسیم سلول های قدیمی و تکثیر سلول های جدید میباشد. در این لایه سلول های قدیمی به طرف بالا هل داده شده و در سطح پوست در کنار هم قرار میگیرند.

۲لایه استراتئوم اسپینوزوم (stratum spinosum)::

لایه استراتئوم اسپینوزوم به معنی لایه خاردار است. البته این لایه، به لایه سلول های سنگفرشی نیز شناخته شده است.

این لایه از ۸ الی ۱۰ لایه از سلول های چند وجهی شاخدار منسجم تشکیل شده است.

در این‌ لایه سلول های کراتینوسیت جوان در کنار هم قرار گرفته و به تقویت پروتئین ها کمک می‌کنند. علاوه بر  اینها، سلول های لانگرهانس در این لایه از هر گونه عفونت پوستی ممانعت می‌کنند.

۳لایه استراتئوم گرانولوزوم(stratum granulosum): :

لایه استراتئوم گرانولوزوم یا لایه دانه دار، از ۳ الی ۵ ردیف سلول مسطح دژنرها میباشد. در این لایه تعداد و تراکم کراتینوسیت ها نسبت به لایه های دیگر بیشتر است. در واقع این لایه حاصل ۵ مرحله از ساخت کراتین است. دراینجا هم پروسه ی حرکت و جابجایی سلول ها به طرف بالا نیز ادامه دارد.

۴لایه استراتئوم لوسیدوم (stratum lucidum) ::

لایه استراتئوم لوسیدوم یا لایه شفاف، لایه ای نسبتا ضخیم و شفاف است که سلول های مرده در کنار هم منسجم قرار گرفته اند. ولی همین سلول های مرده حاوی مقدار کمی پیش‌ساز کراتین هستند‌.

البته این لایه فقط در قسمت های ضخیم پوست، مانند کف دست ها و کف پاها در اپیدرم وجود دارد و در قسمت های نازک‌تر پوست، این لایه وجود ندارد‌.

۵لایه استراتئوم کرنئوم (stratum corneum)::

لایه استراتئوم کرنئوم، به لایه ی شاخی نیز شناخته شده است. این لایه با ۲۵ الی ۳۰ لایه سلول مرده، سطحی ترین و ضخیم ترین لایه اپیدرم پوست را تشکیل می‌دهد و سد دفاعی بدن است. بیشتر این لایه را سلول های کراتینوسیت تشکیل می‌دهد که وجود آنها پوست را غیرقابل نفوذ کرده و آن را در برابر عوامل خارجی مقاوم میکند.

بافت این لایه نیز رطوبت پوست را حفظ میکند. این لایه تقریبا ۱۴ روز یکبار از پوست جدا شده و می‌ریزد و لایه های زیرین که طی فرآیند تقسیم سلولی به سطح می آیند جایگزین آن می‌شوند.

لایه درم  (dermis) :

این لایه به دو قسمت تقسیم میشود:

۱- درم پاپیلاری (لایه نازک و فوقانی)

۲- درم شبکیه (لایه ضخیم و پایینی)

در آناتومی پوست، لایه درم، دومین لایه ی پوست محسوب می‌شود که زیر اپیدرم قرار گرفته است و از طریق غشاء پیوندی پایه به آن اتصال دارد. لایه ی درم نیز همانند لایه ی اپیدرم در قسمت های مختلف بدن ضخامتی متفاوت دارد. مثلا در نواحی ضخیم تر پوست بدن مثل کف دست و پا و یا قسمت پشت بدن، لایه درم ضخامتی در حدود ۳ میلیمتر و در قسمت هایی که پوست نازک‌تر است، مثل ناحیه ی پلک ها، ضخامت لایه درم به طور میانگین  0/6میلیمتر است.َ ولی به طور کلی ضخامت این لایه بین ۱ الی ۴ میلیمتر میباشد.

اما این لایه که در پوست، میان اپیدرم و هیپودرم قرار گرفته است، با ۵ الی ۷ برابر ضخامت نسبت به‌ اپیدرم، ضخیم ترین لایه در میان همه ی لایه های پوست به شمار میرود.

همچنین لایه ی درم در ساختار پوست، به عنوان ضخیم ترین لایه ی پوست، مسئول حفظ ضخامت پوست میباشد‌ و در دوره های سنی مختلف ضخامت آن تغییر می‌کند. مثلا حدود سن ۳ الی ۷ سالگی ضخامت درم ۲ برابر میشود‌. و دوباره این افزایش ۲ برابری در زمان بلوغ اتفاق می افتد.

لایه ی درم بر خلاف اپیدرم که ساختاری لایه لایه دارد، از یک غشا ضخیم شامل شبکه ارتباطی قوی در هم تنیده شده تشکیل شده است. لایه درم، به عنوان اصلی ترین لایه پوست، ساختار نسبتا پیچیده ای داشته و نقش های متعددی را در بدن ایفا می‌کند.

سلول های فیبروبلاست، یکی از اصلی ترین سلول های تشکیل دهنده  لایه درم میباشند که مهمترین وظیفه ی آنها تولید کلاژن و الاستین است. در واقع کلاژن که ۸۵ درصد از وزن لایه درم را تشکیل می‌دهد، استحکام و اسقامت آن را فراهم کرده و باعث میشود بافت آن منسجم بماند؛ در کنار آن رشته های پروتئینی الاستین، انعطاف و خاصیت کشسانی را به پوست می‌بخشند.

در این شبکه در هم تنیده شده، فیبرهای پروتئینی الاستینی نیز نقش نگهداری و حفظ رشته های عصبی را هم بر عهده دارند. چون رشته ها، گیرنده ها و  پایانه های عصبی و حسی در این لایه از پوست قرار گرفته اند.

در واقع گیرنده های عصبی موجود در درم، مسئول انتقال احساسات مختلف به مغز است. حس هایی مثل لامسه، گرما، سرما، فشار، درد، خارش در این ناحیه از پوست احساس میشود‌؛ و این موضوع یکی دیگر از مهم‌ترین وظایف لایه ی درم محسوب می‌شود.

رگ ها و مویرگ های خونی در سراسر لایه ی درم وجود دارند. این رگ ها به وسیله ی انبساط و انقباض خود در شرایط مختلف دمای محیط، در تنظیم و کنترل دمای بدن نقش دارند. در واقع هنگامی که پوست احساس سرما میکند، رگ های خونی انقباض و در مواقعی که پوست گرما را احساس کند، رگ های خونی انبساط پیدا می‌کنند و با این کار دمای بدن را با محیط تطبیق می‌دهند.

علاوه بر این شبکه وسیع مویرگ های خونی لایه درم، وظیفه ی تغذیه ی اپیدرم را بر عهده دارد که فاقد رگ های خونی است. همینطور رگ های لنفاوی موجود در لایه ی درم، قسمتی از سیستم ایمنی بدن میباشد که وظیفه ی مبارزه با عفونت ها را بر عهده دارند.

فولیکول های مو نیز در لایه ی درم قرار دارند. همه ی موهای موجود در سطح بدن از این فولیکول ها ناشی می‌شوند. شاید وجود برخی موها، مثل موی سر و ابرو باعث زیبایی شوند، ولی به طور کلی وجود مو در بدن علاوه برنقش زیبایی، به کنترل دمای بدن نیز کمک می‌کند. البته همه موهای بدن نیز وظیفه ی محافظت از پوست را هم بر عهده دارند.

غدد چربی موجود در لایه درم باعث ایجاد رطوبت و همچنین لطافت و نرمی پوست می‌شود. همینطور غدد عرق موجود در این لایه نیز علاوه بر کمک به خروج سموم بدن، به خنک شدن و تنظیم حرارت بدن کمک می‌کنند.

لایه هیپودرم (hypodermis) :

در آناتومی پوست، لایه هیپودرم عمیق ترین لایه ی پوست محسوب می‌شود و در زیر لایه ی درم قرار دارد. نام دیگر این لایه بافت چربی زیر پوستی یا (subcutaneous tissue) میباشد.

لایه هیپودرم بر عکس لایه اپیدرم که در سطح پوست قرار دارد، در داخلی ترین لایه و در جوار عصب،استخوانها و عضلات قرار گرفته است. لایه هیپودرم به عنوان درونی ترین لایه پوست ساختار نسبتا پیچیده ای دارد و از لایه های اپیدرم و درم نگهداری کرده و  آنها را به بافت ماهیچه ها وصل می‌کند.

لایه هیپودرم از چربی، بافت الاستین، بافت همبند و نگهدارنده، اعصاب و عروق خونی بزرگ تشکیل شده است. بافت این لایه به صورتی است که شباهت چندانی به بافت پوست ندارد ولی ساختار آن به صورتی است که باعث اتصال پوست به سایر ارگان های داخلی و زیرین بدن نظیر ماهیچه ها و همچنین استخوان‌ها میشود‌.

ضخامت لایه هیپودرم در هر شخصی کاملا منحصر به فرد میباشد. زیرا در این لایه سلول های چربی زیادی قرار گرفته شده که میزان آن با توجه به شرایط بدنی و نوع تغذیه طبیعتا در افراد مختلف متفاوت است.

البته علاوه بر شرایط بدنی، ضخامت لایه هیپودرم همانند لایه ی اپیدرم و لایه درم، در نواحی مختلف بدن متغییر است و نسبت به محل قرارگیری آن در بدن، ضخامت های مختلفی دارد. در  قسمت هایی از بدن که این لایه ضخامت کافی دارد، به آن نواحی پانیکولوس آدیپوزوس (Panniculus adiposus) می‌گویند که در بدن انسان ضخیم ترین لایه هیپودرم در ناحیه باسن و همچنین کف دست و پا قرار گرفته است.

بافت لایه ی هیپودرم به خاطر وجود بافت همبند و الاستین و همینطور سلول های چربی و پروتئین های الاستیک، خاصیت کشسان داشته و به همین خاطر به بافت ها قابلیت انعطاف می‌دهد. به طوری که  لغزش پوست روی بافت‌ ها را محیا کرده و باعث میشود بافت ها بعد از کشش و یا هر گونه تغییر حالت مجددا به حالت طبیعی و اولیه ی خود بازگردند.

لایه هیپودرم محل ذخیره چربی بدن به شمار میرود. به همین خاطر علاوه بر تغذیه پوست، به تنظیم حرارت بدن کمک زیادی می‌کند. این لایه چربی همانند یک عایق حرارتی، محافظی برای بدن در مقابل سرما و گرما به شمار رفته و نه تنها مانع از دست رفتن گرما می‌شود بلکه باعث می‌شود دمای بدن نوسانات زیادی نداشته باشد. این کنترل دما، در حفظ سلامتی بدن نقش مهمی دارد. لایه هیپودرم در واقع منبعی برای ذخیره ی انرژی بدن است.

میزان چربی موجود در لایه هیپودرم اهمیت زیادی در سلامت و زیبایی پوست دارد. به طوری که اگر به هر دلیلی مانند افزایش سن و یا انواع رژیم های غذایی این لایه چربی از بین برود، مشکلاتی نظیر شل شدگی و افتادگی و حتی چین و چروک برای پوست به وجود می آید. البته میزان چربی در این ناحیه باید متعادل باشد تا کیفیت پوست حفظ شود.

یکی از وظایف مهم لایه هیپودرم، نقش محافظتی آن برای بدن در مقابل انواع آسیب ها و ضربه ها و فشار های خارجی میباشد. این لایه به خاطر کثرت سلول های چربی و همینطور خاصیت کشسانی آن به دلیل پروتئین های الاستیک، در بدن عملکردی همانند یک عایق ضربه گیر دارد. به همین دلیل در نگهداری از ماهیچه ها و اسخوانها و به طور کلی همه ی بافت ها و اعضای حیاتی داخلی بدن و همچنین محافظت از رگ ها ی خونی و شبکه های عصبی نقش مهمی را ایفا می‌کند. وجود این لایه مانند یک محافظ مکانیکی میباشد که باعث میشود بدن در برابر حوادث مختلف مقاومت داشته باشد.

دکتر سیده مطهره عبدالهی

سیده مطهره عبدالهی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کار از سال 1386

تماس با ما

    09120733370
    09120733370