loader image
 

تزریق فیلتر

فیلر چیست و چه کاربردی دارد؟

معمولا با افزایش سن، میزان کلاژن پوست انسان کاهش پیدا کرده و پوست کیفیت اولیه ی خود را از دست میدهد؛ در نتیجه به مرور زمان پوست نازک‌تر و شکننده تر شده و چین و چروک ها در پوست پدیدار میشوند. گاهی نیز نه تنها بر اثر افزایش سن بلکه علت های مختلفی مانند سبک زندگی، کاهش وزن و … باعث کاهش چربی و حجم پوست و از بین رفتن بافت آن می‌شود. بسیاری از مواقع هم خود فرد در عیوب پوستی خود هیچ دخل و تصرفی نداشته و ژنتیک عامل آن میباشد. همه ی اینها با هر دلیلی که به وجود آمده باشند، میتوانند به نوعی برای آن فرد آزاردهنده باشند.

فیلر روشی آسان و غیرتهاجمی برای اهداف زیبایی و همچنین جوانسازی می‌باشد. می‌توان از این تکنیک برای رفع خطوط چین و چروک، پر کردن فرو رفتگی های پوست و ترمیم بافت های از دست رفته استفاده نمود. در واقع فیلر تکنیکی برای پرکردن و حجم دهندگی به قسمت های مختلف پوست میباشد که به وسیله ی تزریق مواد بیولوژیکی یا مصنوعی در زیر پوست، انجام می‌شود. البته گاهی هدف از استفاده ی فیلر تحریک کلاژن سازی پوست میباشد.

این روش با توجه به هزینه ی کمتری که نسبت به جراحی های زیبایی دارد می‌تواند تغییرات قابل توجهی را در چهره ایجاد کند. علاوه بر این، چون این کار فقط به وسیله ی تزریق انجام می‌شود، دوران نقاهت و شرایط پس از تزریق نسبتا آسانی دارد.

b73344630480e1d1935886e2354b9d03

کاربردهای فیلر :

قرینه سازی چهره در صورت نامتقارن بودن اجزای آن به  خاطر نواقص مادرزادی و یا آسیب های ناشی از حوادث

کمک به برقراری تعادل میان اجزای صورت

هم سطح سازی پوست در درمان اسکار

ترمیم بافت های از دست رفته بر اثر افزایش سن

برجسته سازی لب ها، چانه، گونه ها و …

لیفتینگ پوست

ترمیم فرو رفتگی های صورت مانند جای جوش، زخم و …

برطرف سازی شیارها ی ظریف و خطوط عمیق روی پوست

رفع چین و چروک

تحریک پوست برای کلاژن سازی بیشتر

فرم دادن به قسمت های مختلف چهره

افزایش حجم نقاط دلخواه صورت و بدن مثل گونه ها، چانه و …

جوانسازی پوست

بازیابی حجم از دست رفته صورت به وسیله ی کلاژن سازی

دستیابی به چهره دلخواه به وسیله ی پر کردن اصولی برخی نقاط صورت

تجربه ی حجم و فرم بهتر در نواحی مختلف چهره

پوشش دادن و کاور کردن خطوط اخم، خنده و خطوط افقی پیشانی  به وسیله ی پر کردن آنها

زاویه سازی فک و  صورت

پر کردن فضا ها و حفره های نازیبا در پوست به صورت مستقیم

رفع جای زخم و جوش های عمیق

انواع فیلر(بر اساس عملکرد) :

فیلرهای محرک :

این نوع فیلرها، محرکی برای کلاژن سازی پوست محسوب می‌شوند و پس از مدتی در نقاط تزریق شده پوست کلاژن تولید میکند.

فیلرهای حجم دهنده :

 این نوع فیلرها، بافتی ژل مانند داشته و در نقاط تزریق شده خاصیت پرکنندگی و افزایش حجم دارند.

انواع فیلر(بر اساس مدت زمان ماندگاری در پوست) :

فیلر های دائمی :

فیلر های دائمی، فیلرهایی هستند که تا سالها در بدن انسان ماندگار بوده و نیازی به تزریق مجدد برای تمدید و بازیابیشان وجود نخواهد داشت. در واقع مواد تشکیل دهنده ی این فیلرها به صورتی هستند که امکان تجزیه شدنشان در بدن فراهم نیست و به این ترتیب بدون هیچ عوارضی در طول سالیان در بدن انسان می‌مانند. مانند فیلر هایی از خانواده پلی اکریل آمید و …

 البته علاوه بر نوع فیلر، مهارت در نحوه ی تزریق بر میزان ماندگاری فیلر در بدن تاثیر گذار است.

فیلرهای نیمه دائمی :

این فیلرها، ماندگاریشان حدوا بین ۲ الی ۴ سال میباشد. مانند فیلرهایی از خانواده های : پلی کپرولاکتون، کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، پلی لاکتیک اسید و .‌‌..

تزریق فیلرهای نیمه دائمی حتما باید توسط پزشک صورت گیرد. زیرا مهارت تزریق بر کیفیت و ماندگاری آن موثر است.

فیلرهای موقت :

این فیلرها کمترین ماندگاری را روی پوست داشته و پس از مدتی جذب بدن می‌شوند. زمان ماندگاری این نوع فیلرها چندین ماه است ولی از محبوبیت بالایی برخوردارند. این نوع فیلر ها بیشتر برای تحریک کلاژن سازی در پوست مورد استفاده قرار میگیرند. البته این فیلرها برای اهداف پرکنندگی و حجم سازی بسیار پرکاربردند. فیلرهایی از خانواده هیالورونیک اسید از این نوع فیلر به حساب می آیند.

انواع فیلر(بر اساس نوع ماده تشکیل دهنده)

هیالورونیک اسید(HA) :

هیالورونیک اسید یک قند طبیعی است که در بافت پوست و همچنین در بعضی از مایعات مفصلی و غضروفی بدن انسان وجود دارد.

این ماده ی ژل مانند چون به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد، پس از تزریق با بدن سازگار بوده و عوارض خاصی را در پی ندارد.؛ در نتیجه قابلیت استفاده ی آن تقریبا برای همه وجود دارد.

هیالورونیک اسید، یکی از ایمن ترین و کم خطرترین نوع فیلرها محسوب می‌شود و محبوبیت بسیار زیادی در دنیا دارد. این فیلر پس از تزریق در پوست، علاوه بر تاثیر سریع در قابلیت حجم دهندگی و پر کنندگی خود، محرک خوبی برای کلاژن سازی در همان ناحیه ی تزریق شده میباشد.

معمولا مدت زمان ماندگاری هیالورونیک اسید بین ۶ تا ۱۲ ماه است  و خاصیت پر کنندگی آن در این بازه زمانی در پوست قابل مشاهده است و به مرور زمان به بدن جذب می‌شود.

اما اگرچه اسید هیالورونیک جزو فیلرهای موقت محسوب میشود، ولی تأثیر و نتیجه ی کلاژن سازی آن در پوست در بلند مدت و پس از تزریقات مجدد و طی شدن پروسه ی آن کاملا مشخص میشود. البته کیفیت برند دارو بسیار حائز اهمیت است.

دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی، معمولا تزریق این فیلر را برای رفع چین و چروک پوست، اسکار، رفع جای جوش و … به کار می‌برند.

کلسیم هیدروکسید آپاتیت (CAHA) :

کلسیم هیدروکسید آپاتیت در واقع یک ترکیب معدنی محسوب می‌شود که به صورت طبیعی در استخوان های بدن انسان وجود دارد. این ترکیب طی فرآیند آزمایشگاهی به ماده ای میکروسکوپی و ظریف ژل مانندی تبدیل میشود که در میان فیلرها سنگین ترین فیلر محسوب می‌شود.

نتیجه ی تزریق کلسیم هیدروکسید آپاتیت، به علت ساختار مولکولی ظریف و فشرده آن، بسیار طبیعی بوده و معمولا از خاصیت حجم دهندگی و پرکنندگیش در پزشکی استفاده می‌شود. به طوری که از اولین کاربردهای آن در گذشته میتوان جراحی ترمیمی و دندانپزشکی را نام برد.

کلسیم هیدروکسید آپاتیت، به خاطر طبیعی بودن، معمولا برای بدن انسان عوارض و یا آلرژی خاصی ایجاد نمی‌کند. ماندگاری آن حدودا بین ۱ الی ۳ سال است. البته میزان ماندگاری آن برای رفع چین و چروک بالاتر از کانتورینگ پوست میباشد.

 به همین خاطر معمولا دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی، از این فیلر برای برای چربی های عمیق استفاده می‌کنند. مانند :

بهبود حجم گونه ها، زاویه سازی فک، رفع خطوط و چین و چروک‌های عمیق پوست، بازگرداندن بافت های از دست رفته پوست

البته گاهی دکتر عبدالهی برای رسیدن به نتایج بهتر جهت درمان و زیباسازی، در کنار کلسیم هیدروکسید آپاتیت، فیلرهایی نظیر هیالورونیک اسید را تجویز میکنند.

پلی لاکتیک اسید (PLLA) :

پلی لاکتیک اسید ماده ای مصنوعی است و از مواد Biocompatibility محسوب می‌شود. به همین خاطر سالها در امور مختلف پزشکی مانند تولید نخ بخیه کاربرد داشته است. ولی امروزه پلی لاکتیک اسید به عنوان فیلر پوستی(پرکننده پوستی) و محرک کلاژن در پوست عمل میکند‌.

تزریق پلی لاکتیک اسید طی ۳ الی ۴ جلسه در طول یک ماه در کلینیک دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی، صورت می‌گیرد.

چون فیلر پلی لاکتیک اسید، از انواع فیلرهای مستقیم نمیباشد، نتایج آن فوری نبوده و بلافاصله پس از تزریق قابل مشاهده نیست. اما دو هفته پس از تزریق، با تحریک کلاژن سازی اثرات آن به آرامی در ناحیه ی تزریق شده نمایان می‌شود.

این فیلر از انواع فیلرهای نیمه دائمی بوده و میزان ماندگاری آن بر اثر نتیجه های کلاژن سازی میتواند در حدود ۲ الی ۵ سال باشد.

در کلینیک دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی، از تزریق پلی لاکتیک اسید جهت فرم دادن بینی، بهبود خطوط عمیق پوستی مانند خط اخم و خط خنده، فرم دهی و حجم دادن به لب ها و گونه ها و بازیابی حجم از دست رفته پوست و … استفاده می‌گردد.

پلی‌متیل متاکریلات (PMMA) :

پلی‌متیل متاکریلات، ماده ای مصنوعی و از مواد Biocompatibility محسوب میشود‌. در گذشته های دور کاربرد آن در ایمپلنت های مختلف در جراحی بوده است.

پلی‌متیل متاکریلات، امروزه به عنوان فیلر پوستی دائمی و درشت دانه، کاربردهای زیادی دارد. در واقع این ماده در زیر پوست همانند توپ های کوچک میکروسکوپی، به شکل یک پر کننده ی پوستی عمل می‌کند و نواحی مورد نظر را در پوست به صورت دائمی حجم داده و پر میکند.

این فیلر علاوه بر خاصیت پرکنندگی وحجم سازی، خاصیت کلاژن سازی در ناحیه ی تزریق شده در پوست را نیز دارد. البته پلی‌متیل متاکریلات برای به وجود آوردن ساختار و همچنین استحکام بیشتر در پوست، در فرمولاسیون خود دارای مقداری کلاژن میباشد.

میزان ماندگاری پلی‌متیل متاکریلات، پس از تزریق حدودا ۵ سال میباشد. مشاهده  نتایج تزریق گاهی ممکن است تا سه ماه زمان ببرد. البته برای رسیدن به نتیجه ی مورد نظر گاهی نیاز به چند نوبت تزریق میباشد.

در کلینیک دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی، از فیلر پلی‌متیل متاکریلات جهت برطرف کردن شیارهای روی صورت، رفع حفره های پوستی، برطرف کردن اسکار،رفع خطوط خنده و خطوط اخم، افزایش حجم لب و … استفاده می‌شود.

سلول چربی :

در واقع در این روش، مواد پر کننده و یا محرک کلاژن، به صورت پکیج های آماده نیستند و چربی مورد نیاز، از بدن خود فرد گرفته می‌شود.

در کلینیک دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی، جهت استفاده از این روش، از طریق لیپوساکشن، چربی مورد نظر از ناحیه ی زیرین شکم و سایر نواحی بدن که قابلیت اخذ چربی در آن وجود داشته باشد، استخراج و آماده سازی می‌گردد.

سپس چربی آماده شده در قسمت های مورد نظر به عنوان فیلر، تزریق می‌شود. ناگفته نماند که قاعدتا برای رسیدن به نتایج دلخواه به بیش از یک جلسه تزریق نیاز است. ولی معمولا اثرات آن دائمی میباشد‌.

اما مزیت این روش در این است که چون مواد فیلر از چربی بدن خود فرد تامین میشود، معمولا خبری از واکنش های آلرژیک و حساسیت های مختلف نبوده و عوارض تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. از این لحاظ تزریق چربی تکنیک امن و کم خطری محسوب میشود‌

تزریق فیلر در کدام نواحی صورت می گیرد؟

تزریق فیلر برای برطرفسازی انواع خطوط و چین و چرو ک های پوستی و همچنین افزایش حجم و پرکنندگی در بسیاری از  نقاط بدن در کلینیک دکتر عبدالهی امکانپذیر است.

تزریق فیلر، باتوجه به گستردگی انواع فیلرها و برندها، قبل از هر گونه اقدام نیاز به مشاوره ی تخصصی دارد. در ضمن فرآیند تزریق فیلر بسیار تخصصی بوده و نیاز به دانش پزشکی داشته و مهارت زیادی را می‌طلبد. معمولا زیباجویان کلینیک دکتر عبدالهی پس از تزریق فیلر نتایج خوبی را به دست آورده اند. در سایت رسمی دکتر عبدالهی امکان مشاهده ی تصویر زیباجویان در قبل و بعد از تزریق فیلر فراهم میباشد.

در کلینیک دکتر عبدالهی تزریق فیلر توسط دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی انجام میشود. در ضمن، قبل از هر گونه اقدام برای تزریق فیلر میتوانید از مشاوره ی تخصصی در این زمینه بهره مند شوید. هدف ما سلامتی و زیبایی شماست.

فیلر صورت :

فیلر صورت معمولا به منظور جوانسازی و برطرف کردن چین و چروک های ناشی از افزایش سن انجام میشود‌. اما گاهی این کار جهت رفع عیوبی مانند عدم قرینگی و نامتعادل بودن اجزای صورت و همچنین زاویه دار کردن فک و صورت استفاده می‌شود.

فیلر بینی :

فیلر بینی یک روش غیر تهاجمی برای ایجاد تغییرات در بینی محسوب می‌شود و افراد می‌توانند بدون تجربه ی اتاق عمل و دوران نقاهت پس از آن، در حداقل زمان اصلاحات مورد نظر را در ناحیه ی بینی داشته باشد‌. البته طبیعتا به وسیله ی تزریق فیلر نمی‌توان کاملا به یک بینی با هر فرمی رسید ولی برای بسیاری از تغییرات و اصلاحات جزئی در بینی، فیلر می‌تواند گزینه ی خوبی باشد.

 در کلینیک دکتر عبدالهی، فیلر بینی جهت رسیدن به فرم دلخواه و رفع عیوب بینی، توسط دکتر عبدالهی، فوق تخصص زیبایی صورت می‌گیرد. این کار بدون درد یا خونریزی انجام شده و هزینه ی آن به مراتب از عمل جراحی بینی کمتر است. برای اطلاع از هزینه ها و همچنین مشاوره با فوق تخصص زیبایی میتوانید با کلینیک دکتر عبدالهی تماس حاصل فرمایید.

فیلر گونه ها :

تزریق فیلر در ناحیه ی گونه ها از رایج ترین نوع استفاده از فیلر می‌باشد. با افزایش سن گونه ها افتاده تر شده و بافت و چربی خود را از دست می‌دهند. به وسیله ی تزریق فیلر می‌توان بافت از دست رفته ی گونه ها را جبران نمود و تا حدی افتادگی و حتی چین و چرو ک پوست آن را برطرف نمود. البته در بسیاری از مواقع تزریق فیلر صرفا برای رسیدن به فرم دلخواه گونه انجام میشود.

فیلر مو :

فیلرها حتی برای زیبایی و سلامت موها راه حل های خوبی محسوب میشوند. خصوصا برای افرادی که به دلایل مختلف موهایشان دچار آسیب شده است. فیلر مناسب مو به وسیله ی سرنگ های بسیار ظریف به منظور کاهش ریزش مو، پرپشت شدن موها و همچنین تسریع در رشد مو، به پوست سر تزریق می‌گردد.

فیلر زیر چشم :

مسائل زیادی می‌توانند زیبایی ناحیه زیر چشم را تحت تاثیر قرار دهند. مشکلاتی از قبیل سیاهی و گودی و زیر چشم و یا به وجود آمدن چین و چروک های ناشی از افزایش سن و … . به همین دلیل افراد همیشه دنبال بهترین راه حل برای رفع عیوب و نازیبایی های دور چشم خود هستند.

یکی از راه حل های مناسب برای رفع مشکلات زیر چشم تزریق فیلر می‌باشد. به وسیله ی فیلرهای محرک کلاژن می‌توان برای جوانسازی پوست قسمت زیر چشم اقدام نمود. همچنین برای رفع گودی زیر چشم هم می‌توان از انواع فیلرها برای حجم سازی و پر کردن این ناحیه استفاده نمود‌. برای مشاوره جهت برطرف کردن مشکلات زیر چشم میتوانید با کلینیک دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی تماس حاصل فرمایید.

فیلر دست ها :

معمولا بر اثر افزایش سن بر روی پوست دستها چین و چروک ایجاد شده و پوست آن به مرور زمان شل می‌شود و ظاهر رگ ها ی آن حالت بیرون زدگی پیدا میکند. با تزریق فیلر می‌توان بافت از دست رفته را با حجم سازی پر کرد. همچنین از طریق فیلرهای محرک کلاژن پوست، جهت برطرف کردن چین و چروک اقدام نمود.

فرآیند تزریق فیلر

فیلرها یا پرکننده های پوستی در حال حاضر تنوع فراوانی دارند که هر کدام در نوع عملکرد و مواد تشکیل دهنده با یکدیگر متفاوتند. خصوصا امروزه با ورود برندهای مختلف به دنیای فیلرها، انتخاب مشکل‌تر می‌شود. همچنین بازار داروهای تقلبی و کلاهبرداران فعال در آن ممکن است بسیاری از افراد را با دردسرهای مختلفی مواجه کند‌.

نباید فراموش کرد که تزریق فیلر، مستقیما با سلامتی و زیبایی افراد ارتباط دارد و طبیعتا قبل از هر اقدامی باید به پزشک و یک کلینیک معتبر مراجعه نمود. در این فرآیند، انتخاب یک پزشک خوب و مجرب  مهم‌ترین قدم برای هر گونه اقدام زیبایی و همچنین تزریق فیلر می‌باشد. اینگونه می‌توان از افتادن به دام داروهای تقلبی، افراد غیر متخصص و مشاوره های سودجویانه جلوگیری نمود.

برای دریافت مشاوره می‌توانید با کلینیک دکتر عبدالهی فوق تخصص زیبایی، مراجعه فرمایید.

مشاوره جهت تزریق فیلر :

در اولین جلسه ی مشاوره، زیباجو باید انتظارات و دلایل خود را برای تزریق فیلر به خوبی برای خانم دکتر عبدالهی شرح دهند.

در ضمن زیباجو موظف است دکتر عبدالهی را در جریان وضعیت کلی جسمانی و سلامتی، بیماری ها، آلرژی ها و … خود قرار دهد.

در نهایت دکتر عبدالهی فرد را در مورد انتخاب نوع فیلرها، روش تزریق، محل تزریق، تعداد جلسات تزریق و به طور کلی پروسه ی درمان مورد مشاوره قرار داده و اطلاعات لازم را به صورت واضح برای فرد توضیح می‌دهند تا زیباجو کاملا در جریان روند درمان قرار گیرد.

در ضمن گاهی ممکن است برای نتایج بهتر تزریق فیلر از چند نوع فیلر به صورت همزمان استفاده کرد؛ ویا گاهی در برخی از درمان ها، بهتر است چند روش مانند تزریق بو تاکس و تزریق فیلر به طور همزمان صورت گیرد. به هر حال روش های درمانی برای هر شخصی منحصر به فرد است و دکتر عبدالهی با توجه به شرایط هر فرد نوع درمان را تجویز میکنند.

اقدامات قبل از تزریق فیلر :

در مورد داروهای مصرفی خود با پزشک مشورت کنید و در صورت دستور پزشک از خوردن برخی داروها قبل از تزریق خودداری کنید.

آرامش خود را حفظ کرده و از استرس و اضطراب  دوری کنید.

از استعمال دخانیات و الکل خودداری کنید.

قبل از تزریق در مورد پروسه ی تزریق و عوارض احتمالی آن از پزشک معالج اطلاعات لازم را کسب نمایید‌ و سپس فرآیند درمان را شروع کنید‌.

چند روز قبل از تزریق، روزانه مقدار بیشتری آب بنوشید.

نحوه ی تزریق فیلر :

دکتر عبدالهی، پروسه ی درمان تزریق فیلر را با رسم  نقشه ای از محل درمان آغاز می‌کنند و در نقشه ی مورد نظر محل تزریق را به خوبی ارزیابی کرده و روند تزریق را در آن مشخص می‌کنند.

معمولا تزریق فیلر به صورت سرپایی و بدون بیهوشی انجام می‌گیرد. دکتر عبدالهی محل تزریق را ضد عفونی کرده و  حدودا ۲۰ دقیقه قبل از شروع تزریق، محل مورد نظر جهت تزریق را به صورت موضعی بی حس می‌کنند. معمولا این کار به وسیله ی اسپری و یا کرم های بی حس کننده انجام می‌شود.

معمولا مدت زمان هر جلسه ی درمان برای تزریق فیلر در هر فرد متفاوت است ولی به طور میانگین یک ساعت را می‌توان برای آن برآورد کرد.

پس از بی حسی موضعی، دکتر عبدالهی به وسیله ی یک سوزن تزریق را شروع می‌کنند. انتخاب نوع تکنیک بستگی به نوع درمان دارد. به طور کلی تکنیک های مختلفی برای تزریق فیلر وجود دارد که بسته به شرایط هر فرد، تزریق با یک یا چند تکنیک به طور همزمان انجام می‌شود.

تزریق با روش خطی

تزریق با روش بادبزنی (fannig)

تزریق با روش هاشور زنی cross-hatching

تزریق با روش لایه لایه layering

تزریق با روش depot

تزریق با روش سوراخ کردن

بعد از اتمام تزریق و رسیدن به نتایج مورد نظر، دکتر عبدالهی محل تزریق را ضد عفونی کرده و مرحله ی تزریق به اتمام میرسد‌.

اقدامات بعد از تزریق فیلر :

پس از تزریق فیلر، مقدار کمی درد، تورم، کبودی قرمز شدن و خارش ناحیه ی تزریق شده تا ۳ روز پس از تزریق کاملا طبیعی میباشد.

اگر واکنش های پوستی ۳ روز پس از تزریق  ادامه پیدا کرد، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

چند روز بعد از تزریق روزانه مقدار بیشتری آب بنوشید.

از استعمال دخانیانیات و الکل خودداری کنید.

به مدت ۲۴ ساعت از استفاده لوازم آرایشی خودداری کنید.

به مدت ۲۴ ساعت از وارد کردن هر گونه فشار به محل تزریق شده خودداری کنید.

از قرارگیری در معرض دمای بالا و حرارت شدید خودداری کنید.

برای کاهش تورم ناشی از تزریق می‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید.

متخصصان ما:
دکتر سیده مطهره عبدالهی

سیده مطهره عبدالهی

فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی
کار از سال 1386

تماس با ما

    09120733370
    09120733370